Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες

Ο πρόεδρος της Σαν Λορέντζο έχει βρει τον τρόπο να νικάει η ομάδα του. Ξόρκια, σαμάνοι και μάγοι την οδηγούν μακριά από τον υποβιβασμό, χάρη σε ματζούνια που ξορκίζουν τις ήττες.
Στην Κλαουσούρα που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο έγινε η αρχή. Ηταν πριν από το τοπικό ντέρμπι κόντρα στη μισητή Ουρακάν. Η Σαν Λορέντζο χρειαζόταν άμεσα βαθμούς και ο αφού είδε κι απόειδε, ο πρόεδρος της, Κάρλος Αμντο είπε να δοκιμάσει τα ξόρκια. Ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά στους παίκτες τρεις κυρίες ντυμένες περίεργα και άρχιζαν να κόβουν κομμάτια από ψημένο κρέας και να λένε κάτι περίεργες λέξεις. Προπονητής και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ενημερωθεί, τα έχασαν. Η Σαν Λορέντζο όμως νίκησε και ο προληπτικός πρόεδρος το... έδεσε.

Από τον Αύγουστο η ομάδα του έχει ξεκινήσει μέτρια την Απερτούρα. Είχε πρόβλημα να νικήσει στην έδρα της. Ο Αμπντο αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι σχετικό. Και πάλι ξαφνικά μπροστά τους οι παίκτες είδαν έναν σαμάνο μάγο. Αφού έκανε τα... δικά του, ο σαμάνος που είχε έρθει ειδικά από τη Βραζιλία, έδωσε τις οδηγίες του: Τι ζήτησε; Να κάψουν τις δύο πολυθρόνες που βρίσκονταν μπροστά στην τηλεόραση και ορισμένες καρέκλες και ένα τραπέζι που έδιναν αρνητική ενέργεια στο εστιατόριο του προπονητικού κέντρου.

Ο,τι είπε, έγινε και τελικά η Σαν Λορέντζο πέτυχε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη της (3-1 την Ιντεπεντιέντε). Ακολούθησαν όμως δύο ισοπαλίες και αυτό οδήγησε τον πρόεδρο να αναλάβει και πάλι δράση.

Φυσικά δεν τα έχωσε στους παίκτες του ούτε άλλαξε προπονητή. Απλά έφερε έναν άλλον μάγο. Μάλιστα αυτός είναι όπως στα παραμύθια και τον «Αρχοντα των δακτυλιδιών». Με λευκό μακρύ μούσι, κρυστάλλινη σφαίρα. Ο μάγος του ζήτησε φωτογραφίες, ονόματα και αριθμό φανέλας των παικτών. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα. Οχι του Σαββάτου στο Σάντα Φε, αλλά της επόμενης βδομάδας εντός, στο... μαγεμένο «Νουέβο Γκασόμετρο»!

Του Γιώργου Καραμάνου,
για το gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου