Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Η Ρώμη στο πόδι για την προφητεία του σεισμού

Χιλιάδες άνθρωποι θα περάσουν αυτές τις μέρες εκτός Ρώμης, λόγω του φόβου πως η πόλη πρόκειται να πληγεί από έναν μεγάλο και καταστροφικό σείσμό.

Ο πανικός πυροδοτήθηκε από την πρόβλεψη του μακαρίτη πλέον σεισμολόγου Raffaele Bendandi, ότι η Ρώμη θα καταστραφεί από σεισμό στις 11 Μαΐου.

Οι Αρχές λένε ότι οι σεισμοί είναι αδύνατον να προβλεφθούν και η κρατική τηλεόραση κάνει διαρκώς εκκλήσεις για ψυχραιμία.

Πολλοί όμως πιστεύουν πως βρισκόμενοι στην ύπαιθρο θα είναι πιο ασφαλείς κι εγκαταλείπουν την πόλη και τις δουλειές τους.

Υπάρχουν αναφορές πως 18% του κόσμου σκοπεύει να μην πάει στην δουλειά του σήμερα.

Αστικος Μύθος (?)

Οι φήμες κυκλοφορούν στους δρόμους και online εδώ και μήνες ότι η Αιώνια Πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επικείμενη καταστροφή.

Η υπόθεση βασίζεται στις εργασίες του Bendandi, τον οποίον είχε επιστρατεύσει ο Mussolini, για την προφητική μετεωρολογική του δεξιοτεχνία.

Λέγεται πως χρησιμοποίησε τη θεωρία του, με βάση την κίνηση των πλανητών και κατάφερε να προβλέψει με ακρίβεια τον σεισμό του 1927, που σκότωσε 1000 άτομα.

Πριν πεθάνει, είχε εντοπίσει την 11η Μαΐου 2011 ως την ημέρα που η Ρώμη θα καταστραφεί εντελώς (και ότι θα ακολουθούσαν δύο ακόμη καταστροφικά γεγονότα τον Μάιο του 2012).

Η ανησυχία των Ιταλών έχει αυξηθεί μετά τον θανατηφόρο σεισμό στην L'Aquila το 2009, για τον οποίον λέγεται πως επιστήμονες είχαν προσπαθήσει να ενημερώσουν τον κόσμο, μέρες πριν σημειωθεί.

Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται... οι απόψεις διίστανται ως σηνύθως. Γεγονός είναι πάντως ότι οι Ρωμαίοι (τρελοί ή όχι) βρίσκονται επί ποδός.

Οσο για την εγκυρότητα ή όχι της πρόβλεψης, εντός ολίγων ωρών θα γνωρίζουμε μετά βεβαιώτητος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου