Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Da Vinci Code στη Μόνα Λίζα

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι παραμένει ένα μυστήριο τόσο στο χώρο της Τέχνης όσο και σε αυτόν την Επιστήμης. Εσωτεριστής, πολυπράγμων και ανεξιχνίαστος. Αιώνες μετά το θάνατό του, η Μόνα Λίζα αποκαλύπτει μερικά ακόμη μυστήρια. Με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στα μάτια της κρύβονται γράμματα και αριθμοί.


Εκτός από το αινιγματικό της χαμόγελο, ο Ντα Βίντσι φαίνεται πως χάραξε στα μάτια της τα αρχικά του. Σύμφωνα με την απεικόνιση, στο δεξί μάτι φαίνονται τα αρχικά LV, ενώ στο αριστερό τα γράμματα ακόμη δεν έχουν φανεί καθαρά, μπερδεύοντας τους συνωμοσιολόγους και τους έχοντες πίστη στα κρυφά μηνύματα.

Εικάζεται ότι στη Μόνα Λίζα ο Ντα Βίντσι έχει "κρύψει" πληροφορίες για το Αγιο Δισκοπότηρο, φιλολογία που μεταφέρθηκε και στο βιβλίο του Don Brown. Το ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης θεωρούσε τη Μόνα Λίζα πολύ σημαντικό έργο, δίνει τροφή για περισσότερες εικασίες. Οπως αναφέρουν οι ιστορικοί ο πίνακας μεταφερόταν από τον ίδιο το ζωγράφο όπου κι αν πήγαινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Οι μεγεθυντικοί φακοί έχουν προς το παρόν την τιμητική τους και νεότερα από το μέτωπο αναμένονται όταν επιτέλους φανεί τι κρύβει το αριστερό μάτι της Μόνα Λίζα.

Πηγή OTENET Portal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου