Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Το δώρο του Καντάφι

Χρήσιμη αποδείχθηκε στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, η σκηνή που του χάρισε ο Λίβυος ομόλογός του Μουαμάρ Καντάφι. Σε αυτή θα μετακομίσει, καλώντας τους άστεγους της κακοκαιρίας να μείνουν στο Προεδρικό Μέγαρο


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα μείνει προσωρινά σε μια σκηνή που του είχε χαρίσει ο Λίβυος πρόεδρος Μοαμάρ Καντάφι, αφού προσκάλεσε οικογένειες που έμειναν άστεγες από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις να μείνουν, για μερικές ημέρες, στο προεδρικό μέγαρο.


Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα της τελευταίας δεκαετίας προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην μεγαλύτερη εξαγωγό πετρελαίου της Νότιας Αμερικής, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 30 πολιτών και αφήνοντας άστεγους 100.000 ανθρώπους από παράκτια χωριά και παραγκουπόλεις.

"Βγάλτε το δώρο του Καντάφι. Εγκαταστήστε το στον κήπο του Μιραφλόρες, θα μετακομίσω εκεί", είπε ο Τσάβες επισκεπτόμενος ένα καταφύγιο σε μια φτωχοσυνοικία κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Καντάφι συνηθίζει να χρησιμοποιεί μια μεγάλη σκηνή των Βεδουίνων όταν επισκέπτεται ξένες χώρες.

Ο σοσιαλιστής Τσάβες κάλεσε 25 οικογένειες στο προεδρικό μέγαρο το Νοέμβριο και την Παρασκευή είπε σε συμβούλους του να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για να υποδεχτούν άλλες 80 οικογένειες. "Μπορούν να βάλουν μερικά κρεβάτια στο κεντρικό γραφείο", είπε.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κάνει διαρκώς ταξίδια σε πληγείσες περιοχές στη χώρα για να επιβλέπει την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Επικρίθηκε διότι δεν προώθησε την ανέγερση αρκετών νέων κατοικιών στην διάρκεια των 12 ετών διακυβέρνησής του. Ο ίδιος κατηγορεί τους προκατόχους του, θιασώτες της "ελεύθερης αγοράς", για την γιγάντωση των παραγκουπόλεων, πολλές εκ των οποίων είναι κτισμένες σε ασταθείς πλαγιές λόφων.

από το News 24/7

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου